Jordskrue formål og belastning

 Jordskruer er punktfundamenter:


Et galvaniseret skruefundament kan bruges til alt du skal bygge efter princippet om et traditionelt punktfundament.


Punktfundamenter til: Træ hus, sommerhus, anneks, kolonihavehus, carport, skur, pavillioner, terrasser, gangbroer, pergola, udestue, orangerie, vildmarksbad, container, legeplads og legehuse, hytter, shelters, hochsitz, jagttårne, forankring og vindsikring og meget andet....

BELASTBARHEDS

OVERSIGT

Test i egen jord!


-vi stiller måle udstyret til rådighed for ca. 1500 kr. og du kan foretage alle de test du ønsker på egen jord på en dag.

Dokumentation:


Hvis du er usikker på din jords bæreevne og sammensætning eller har brug for dokumentation til din byggesag, så har du mulighed for, at leje en vægt til en trækprøve. Billedet ovenfor viser et trebenet stativ med en 3000 kg trisse og en digitalvægt. Vægten kan ligeledes bruges mellem en jordskrue og gaflerne på f.eks. en minigraver.


En jordskrue monteres i jorden på din grund og der foretages en trækprøve. Trækprøven er et direkte resultat af den valgte skrue og den pågældende jord i det område, hvor der skal bygges. Mere konkret og håndgribelig kan data ikke blive.


Foretag en video eller tag billeder af resultatet. Derefter kan resultatet af trækprøven omsættes til data ligesom du ser det i belastningskemaet ovenfor. En jordskrue kan f.eks. belastes (tryk) med 1,8-2,5 gange resultatet af trækprøven. I skemaet er der anvendt 1,8 som faktor for, at levere konservative data med en stor sikkerhedsmargin!


Din byggerådgiver, bygningskonstruktør eller ingeniør kan omsætte tallene for dig, såfremt det er behov for data til den øvrige dimensionering og byggedata.